joi, 20 ianuarie 2011

CHINA


                 Poate deveni China principala putere economica a secolului urmator?
                                    De ce este considerata China un stat – continent?

49 de comentarii:

  1. China este considerata un stat continent deoarece este foarte intinsa si populata!Sper ca asta e raspunsul:)

    RăspundețiȘtergere
  2. China se poate numi un stat continent din cauza resurselor ...intinderii populatiei si economiei :) care sunt destul de multe pt o singura tara ;!

    RăspundețiȘtergere
  3. China este considerata stat continental deoarece reprezinta locul de formare si dezvoltare a unei vechi civilizatii si este cel mai populat stat din lume.

    RăspundețiȘtergere
  4. China este considerata un stat continent deoarece este cel mai populat stat din lume. In China, varsta medie este de peste 60 de ani, dar asta nu impiedica statul sa fie slab dezvoltat, ci din contra, China este una dintre tarile cele mai dezvoltate din lume.

    RăspundețiȘtergere
  5. China este considerata un stat continent deoarece este dezvoltata in resurse(carbuni-prima de pe glob),industria(are foarte multe ramuri industriale foarte bine dezvoltate-explorarea si prelucrarea minereurilor neferoase),agricultura(ceaiul-locul 2 mondial).Are multi locuitori(1,3 mld loc).Aceasta ocupa 1/5 din populatia globului.

    RăspundețiȘtergere
  6. China este numita "stat continent" deoarece are o suprafata foarte mare si este cea mai populata tara din Asia.Pe langa acestea China este prima pe glob la carbuni.

    RăspundețiȘtergere
  7. China este considerata stat continental deoarece reprezinta locul de formare si dezvoltare a unei vechi civilizatii si este cel mai populat stat din lume.

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu cred ca da deoarece China are foarte multi locuitori si este bogata in petrol,agricultura,minereuri neferoase si altele

    RăspundețiȘtergere
  9. China este considerata un stat continent deoarece are o suprafata foarte mare si multi locuitori.Ea este dezvoltata si in petrol si minereuri neferoase foarte bine.

    RăspundețiȘtergere
  10. Da eu cred ca,China poate deveni principala putere economica in secolul urmatoar deoarece are o populatie foarte mare,deci si puterea de munca este una marita,deci pot sa se extinda in continuare cu produsele lor pe tot globul.

    RăspundețiȘtergere
  11. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  12. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  13. China este considerata "stat continent" datorita numarului foarte mare de locuitori,suprafata mare cat cea a unui continent,dar si resursele naturale.

    RăspundețiȘtergere
  14. China este numita un STAT-CONTINENT datorita populatiei si intinderii foarte mare,industriei,economiei,resurselor si agriculturii.
    Poate deveni principala putere economica a lumii datorita populatiei si economiei de acum.In prezent,piata mondiala este "invadata" de produse MADE IN CHINA.

    RăspundețiȘtergere
  15. E considerat stat-continent pentru ca are o populatie foarte mare si produce mai multe lucruri/obiecte decat un continent intreg, produsele lor fiind transportate in intreaga lume.

    RăspundețiȘtergere
  16. Si da, poate deveni cea mai mare putere economica a secolului urmator pentru ca are o industrie foarte dezvoltata si produceextrem de multe obiecte.

    RăspundețiȘtergere
  17. Da, China poate deveni principala putere a secolului urmator datorita populatiei de 1,3 miliarde locuitori , datorita turismului,industriei ,resurse naturale , dar mai ales al produselor pe care le-au exportat in toata lumea . China este cel mai pupolat stat din lume si este numit un stat continent datorita suprafetei sale. ( foarte mare ) ( Melania )

    RăspundețiȘtergere
  18. Da,China poate deveni principala putere economica a secolului urmator pentru ca e in curs de dezvoltare pe toate planurile existente.
    China e considerata un stat-continent pentru ca e cel mai intins stat din Asia de E,cel mai populat stat din lume si pentru ca produce in masa absolut tot!!!

    RăspundețiȘtergere
  19. Consider ca China poate deveni principala putere economica datorita fortei de munca pe care aceasta o are (populatie de aprox. 1.3 mld.loc) prin care acopera pietele internationale cu obiecte facute in China.
    China este considerata un stat continent datorita intinderii mari pe care aceasta o are fiind pe locul 4 ca suprafata si datorita populatiei pe care o are fiind cel mai populat stat din lume.

    RăspundețiȘtergere
  20. china este considerat un stat continent datorita populatiei pe care o are(1.3 mld. loc.), intinderii foarte mare si datorita fortei de munca pe care o are.




    RăspundețiȘtergere
  21. China este republica care cuprinde partea centrala si estica a Asiei ,cu o larga deschidere la Oceanul Pacific.

    RăspundețiȘtergere
  22. Da,China poate deveni o putere economica a secolului urmator deoarece are o populatie de 1,3miliarde loc si o suprafata destul de ridicata de 9,598000km. China este in plin de dezvoltare si modernizare.

    RăspundețiȘtergere
  23. da,deoarece este un stat foarte intins si foarte populat(deci exista forta de munca)

    RăspundețiȘtergere
  24. Este greu de crezut ca , China sa fie urmatoarea putere economica desi este o tara foarte mare si cu multi locuitori , de aceea este numit si stat-ontinent , insa ea nu va ajunge prima putere economica a lumii , pentru ca , concurenta Statelor Unite domina pe mai multe domenii . ^__^

    RăspundețiȘtergere
  25. Da poate deveni China principala putere a secolului urmator deoarece are o populatie
    de 1,3 miliarde loc iar suprafata de 9,598000 km.

    RăspundețiȘtergere
  26. Se poate spune despre China ca este un stat continent, datorita suprafetei enorme.

    RăspundețiȘtergere
  27. Eu cred ca :China este considerata un stat continent deoarece are o suprafata foarte mare si pe deasupra multi locuitori.Ea este dezvoltata si in petrol si minereuri neferoase foarte bine.

    RăspundețiȘtergere
  28. Cum mulţi alţii au menţionat mai sus, China are o suprafaţă enormă şi este un stat foarte bine populat motiv pentru care este şi numit "stat continent". Cât despre China ca putere economică, este foarte puţin probabil ca acest stat să progreseze atât de mult. China a avut resurse din totdeauna, iar produsele exportate de ei sunt miliarde, însă, calitatea lor lasă de dorit. Locuitorii chinezi au pus foarte mult accent pe cantitate şi ar fi o schimbare majoră pentru ei să producă mai puţin, dar mai bun. Bineînţeles, ar fi posibil, cu o condiţie şi anume: muncitorii să-şi schimbe stilul de a lucra: să fie mai perfecţionişti.

    RăspundețiȘtergere
  29. China are o suprafata enorma si este unul dintre statele foarte bine populate numit si "stat continent " si este o putere economica mare si pune accent pe resurse naturale, ca de exemplu petrol si minereuri neferoase.

    RăspundețiȘtergere
  30. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  31. In opinia mea China ar putea usor sa devina datorita resurselor multe pe care le are , suprafetei si numarului mare de locuitori .
    Iatan Tiberiu 7b Profesor Nicolae Simache

    RăspundețiȘtergere
  32. Pe plan economic -export- ea este pe locul intai
    Are o populatie extrem de mare, poate excesiva, care lucreaza si colaboreaza
    Faptul ca sunt uniti ar putea ajuta la maxima lor dezvoltare pe plan economic.
    Toma Ciprian 7A Nicolae Simache

    RăspundețiȘtergere
  33. China este un stat deoarece are cea mai mare putere economica.
    Toma Ciprian 7A Nicolae Simache.

    RăspundețiȘtergere
  34. China este considerata stat deoarece este cea mai populata tara de pe Terra,ocupa o suprafață foarte mare(9.598.000 km pătrați),iar în ciuda faptului că nu are foarte multe resurse a ajuns o mare putere economică.De asemenea tot în China s-a dezvoltat o veche civilizație.

    RăspundețiȘtergere
  35. China este considerata stat deoarece este cea mai populata tara de pe Terra,ocupa o suprafață foarte mare(9.598.000 km pătrați),iar în ciuda faptului că nu are foarte multe resurse a ajuns o mare putere economică.De asemenea tot în China s-a dezvoltat o veche civilizație.

    Popa Ioana Daniela clasa a 7-a A școală "Profesor Nicolae Simache"

    RăspundețiȘtergere
  36. China este deja o putere economică. Pe plan economic,export, ea este pe locul întâi. Are o populație extrem de mare, poate excesivă, care lucrează și colaborează. Faptul că sunt uniți ar putea ajuta la maxima lor dezvoltare pe plan economic.

    China este un stat–continent datorită populației și întinderii foarte mare,industriei,economiei,resurselor și agriculturii. Acoperind aproximativ 9,6 milioane de km2, China este ca mărime a suprafeței de uscat a doua țară din lume și a III-a/a IV-a țară după suprafața totală, în funcție de metoda de măsurare.

    Dressnandt Nicoleta-Beatrice clasa a 7-a A, Școala ”Prof. Nicolae Simache”, Ploiești

    RăspundețiȘtergere
  37. 1.Da,China poate deveni principala putere economică a secolului următor datorita dezvoltării economice rapide din ultimele decenii,influentata puternic de litoralul Marii Chinei de Sud unde se găsesc zone care beneficiază de facilități comerciale deosebite-zone economice libere,dar și de reintegrarea Hong Kong-ului care a dat un impuls economic major. 2.China este considerată,,stat continent" datorita faptului că este cea mai populata tara a lumii având 1/5 din populația globului,dar și datorită suprafeței sale mari. Soricu Ioana Bianca,clasa a 7-a A,școala"Prof.Nicolae Simache",Ploiesti

    RăspundețiȘtergere
  38. China poate fi numit un stat continent deoarece este foarte populată,plina de resurse si intinsa chir daca este mai mica decât Rusia.

    RăspundețiȘtergere
  39. 1. Da,China poate deveni următoare putere economică a secolului următor deoarece are o populație foarte mare și economic la export este pe locul 1
    2. China este considerată un stat deoarece are o suprafață foarte mare și datorită celor 1,3 miliarde de locuitori.
    Dobre Antonia 7A Nicolae Simache

    RăspundețiȘtergere
  40. China ar putea fi urmatoarea putere economica deoarece este foarte populat, se intinde pe o suprafata de 9.598.000 km patrati
    China este considerata un stat-continent fiind foarta populata si fiindca se intinde pe o suprafata foarte mare
    Claudia a-7-a A Prof. Nicolae Simache

    RăspundețiȘtergere
  41. 1. Da, China poate deveni următoarea principală putere economică a secolului următor, datorită avântului economic din ultimia perioadă.
    2. China este considerată un stat-continent, datorită suprafeței pe care o are (9.596.961 km2) și a numărului mare de locuitori, fiind cea mai populată țară din lume (1,3 miliarde de locuitori).
    Paraschiv Maria Cristina clasa a 7-a C Școala Gimnazială "Profesor Nicolae Simache"

    RăspundețiȘtergere
  42. Da.. China poate fi următoarea putere economica deoarece în ultima perioada a luat avans fata de celelalte tari . China este considerat un stat continent deoarece suprafața acestui stat este foarte mare aceasta având și foarte multa populație. 7 C Necula Larisa

    RăspundețiȘtergere
  43. Da,China poate fi principala putere economica a secolului urmator datorita dezvoltării economice rapide din ultimele decenii,are un numar mare de locuitori,o suprafata extinsa,iar daca ajung inapoi cum au fost acum 50 de ani,cand faceau lucrurile de foarte buna calitate atunci cu siguranta vor ajunge principala putere.

    China este considerata un stat-continent datorita suprafetei si populatiei numeroase. Boboc Ana Maria,7B

    RăspundețiȘtergere
  44. Da,China poate deveni principala putere economică a secolului următor deoarece au populație numeroasă cea ce înseamnă putere de munca si pot face obiecte de calitate nu cum sunt obișnuiți oameni
    Dinu CODRUT A 7-A B

    RăspundețiȘtergere
  45. Da, china poate deveni principala putere economica a urmatorului secol, deoarece are un mare potential de a se dezvolta fiind locul 1 in lume la export in toate tarile.
    China este considerata un stat-continent din cauza intinderii, a populatiei de peste 1 miliard de locuitori si a resurselor naturale pe care le are.

    RăspundețiȘtergere
  46. Da, cred ca poate deveni una dintre principalele puteri economice a urmatorului secol ,findca au posibilitatea sa se dezvolte deoarece sunt pe locul 1 in lume , cand vine vorba de export . Aceasta este considerata stat-continent din cauza unei suprafetei foarte mare si a populatiei de peste 1 miliard de locuitori .

    RăspundețiȘtergere
  47. China este considerat stat-continent deoarece este foarta intinsa, foarte populatata si este bogata in resurse naturale. China are un mare potential al economiei datorita exporului la nivel global, dar nu cred ca china poate deveni principala putere economica a urmatorului secol, deoarece este un stat comunist, iar asla il trage in jos in a se dezvolta, iar daca aceasta ar deveni un stat democrat si liberal cred ca are toate sansele in a deveni principala putere economica.

    RăspundețiȘtergere
  48. China este considerata stat-continent datorita intinderii si a populatiei de peste 1 miliard de locuitori.China poate deveni principala putere economica a urmatorului secol deoarece este pe locul 1 in lume la export.

    RăspundețiȘtergere