duminică, 23 ianuarie 2011

Coreea de Nord si de Sud

                                 De ce exista conflicte intre Coreea de Nord si de Sud?

31 de comentarii:

  1. In Coreea de Sud exista 20 de centrale nucleare, care ar putea fi distruse cu arme obisnuite. Aceasta inseamna 20 de noi Cernobiluri. De altfel, si in Coreea de Nord exista obiective nucleare.

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  3. Intre aceste doua state exista conflicte deoarece Coreea de Nord este sustinuta de Rusia, care ii ofera acesteia un sprijin major,iar Coreea de Sud beneficiaza de mari investitii din partea Japoniei si a Americii.
    Rusia si america au fost in permanenta itr-o stare de conflict si mentin aceasta stare prin sprijinirea a altor doua state care se afla in conflict.

    RăspundețiȘtergere
  4. Intre Coreea de N si de S eu cred ca se ascunde conflictul dintre Rusia si America deoarece Rusia sustine Coreea de N , iar Anglia Coreea de S.

    RăspundețiȘtergere
  5. Conflictele intre cele 2 state sunt deoarece Coreea de N este sustinuta de Rusia,iar America sustine Coreea de S. Rusia si America au fost mereu in conflict + Coreea de N ameninta mereu cu Bomba Nucleara.

    RăspundețiȘtergere
  6. Intre aceste 2 state exista conflicte deoarece Coreea de Nord este sustinuta de Rusia,iar Coreea de Sud este sustinuta de Rusia si America.

    RăspundețiȘtergere
  7. Intre cele 2 state exista conflicte deoarece Coreea de Nord este sustinuta de Rusia,iar Coreea de Sud este sustinuta de America. Aceste 2 state (Rusia si America) se afla in conflict; de aceea si Coreea de Nord si Coreea de Sud se afla, la randul lor in conflicte.

    RăspundețiȘtergere
  8. Ambele state sunt sustinute de SUA(Coreea de S) si de Rusia(Coreea de N), ele find rivale intre ele. In afara de asta, Coreea de N este si stat comunist si vrea sa cucereasca Coreea de S pentru resurse.

    RăspundețiȘtergere
  9. Intre cele doua state exista conflicte pentru ca ambele sunt sustinute de Rusia si Statele Unite,Coreea de N,respectiv cea de S si intre ,,sustinatori" exista de asemenea un conflict vechi,de aceea exista un conflict si intre cele doua state din Pen.Coreea,iar faptul ca exercitiile militare ale Coreei de S se fac in apropierea granitei cu Coreea de N ar putea reprezenta un alt motiv de conflict!

    RăspundețiȘtergere
  10. In primul rand Coreea de Nord este o tara comunista in timp ce Coreea de Sud fiind unul dintre scopurile razboiului.
    In al doilea rand puterile care stau in spatele fiecarei tari respectiv Coreea de Nord fiind sustinuta de Rusia,iar Coreea de Sud sustinuta de catre SUA arata comflictul dintre Rusia si SUA fiind sustinut de catre Peninsula Coreea.
    Daca ar avea loc un razboi intre cele doua tari Coreea de Nord ar castiga aceasta avand trupe si arme mai multe decat Coreea de Sud

    RăspundețiȘtergere
  11. Războiul Coreei a fost un conflict militar între Republica Coreea (cunoscută cu precădere drept Coreea de Sud) și Republica Populară Democrată Coreană (respectiv Coreea de Nord). Coreea de Sud a avut drept aliati Natiunile Unite, iar Coreea de Nord a fost sprijinta de Republica Populara Chineza cu ajutor militar din partea Uniunii

    RăspundețiȘtergere
  12. In Coreea de Nord se remarca printr-o dezvoltare economica modesta.Scopul natural a inregistrat o scadere severa in ultimii ani.
    In Coreea de Sud se afla republica prezidentiala si ocupa jumatatea de sud a Peninsulei Coreea.Este concentrata in nord-vest si in campiile fertile in sud ; 62% din locuitori traiesc in oras.

    RăspundețiȘtergere
  13. Conflictele dintre cele doua parti ale Corneei sunt datorite impartirii acesteia de catre Americani.Cornea de Nord avand o politica care nu permite democratismul. Asta o face se se separe de restul Corneei.




    Vlad Florina Raluca clasa a 7-a b

    RăspundețiȘtergere
  14. Exista conflicte intre cele doua tari deoarece Correa de Nor nu permite democratismul.

    RăspundețiȘtergere
  15. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  16. Exista conflicte intre cele doua tari deoarece Coreea de Nord nu permite democratismul.Din acest motiv Coreea de Nord este separata de restul Coreei.

    RăspundețiȘtergere
  17. Intre aceste doua state exista conflicte , deoarece Corea de sud este sustinuta de Anglia iar Corea de nord este sustinuta de Rusia.Corea de nord este un stat, comunism iar Corea de sud un stat democrat si de aceea Corea de nord este separata de restul Coreei.cred ca acesta este raspunsul

    RăspundețiȘtergere
  18. Exista conflicte intre cele doua tari deoarece Coreea de Nord nu permite democratismul.

    RăspundețiȘtergere
  19. Un inalt oficial sud-coreean din domeniul securitatii nationale a declarat duminica, la Seul, ca nord-coreenii ar putea sa pregateasca lansarea pentru miercuri a unei rachete sau alt "act provocator", inclusiv un test nuclear, dupa ce au anuntat ca, incepand cu 10 aprilie, nu mai pot garanta securitatea diplomatilor straini din Phenian. Unii experti au vorbit chiar de faptul ca tara comunista ar putea ataca miercuri dusmanul din sud, materializandu-si astfel retorica agresiva din ultimele saptamani. Cum ar raspunde Coreea de Sud unei agresiuni din partea regimului lui Kim Jong-un?

    La 30 martie, Coreea de Nord a anuntat ca este in "stare de razboi" cu Sudul si ca va negocia toate problemele inter-coreene pe aceasta baza, potrivit unui comunicat difuzat de agentia de presa oficiala Korean Central News Agency (KCNA). Documentul avertiza ca orice provocare militara in apropierea frontierelor terestre sau maritime dintre Coreea de Nord si de Sud va provoca "un conflict la scara larga si un razboi nuclear".

    Cu o zi inainte, liderul Kim Jong-un a afirmat ca, in cazul unei provocari "nesabuite" din partea americanilor, fortele nord-coreene "trebuie sa loveasca fara mila continentul american (...), bazele militare din Pacific, inclusiv Hawaii si Guam, si pe cele care se afla in Coreea de Sud".

    Majoritatea expertilor apreciaza insa ca regimul de la Phenian nu dispune de tehnologia care sa ii permita sa lanseze rachete asupra unor tinte aflate la o distanta atat de mare, precum continentul american. Coreea de Sud este insa in raza de actiune a unora dintre rachetele nord-coreene si ar putea fi prima atacata.

    RăspundețiȘtergere
  20. Razboiul Coreei a fost un conflict militar intre Republica Coreea(adica Coreea de S) si Republica Populara Democrata Coreeana(Coreea de N). Coreea de Sud a avut drept aliați Națiunile Unite, iar Coreea de Nord a fost sprijinită de Republica Populară Chineză cu ajutor militar din partea Uniunii Sovietice.Războiul a început la data de 25 iunie 1950, iar finalul războiului a coincis cu semnarea unui armistițiu la data de 27 iulie 1953. Războiul a pornit datorită delimitării fizice a Coreei printr-un acord al Aliaților victorioși în Războiul Pacificului. Peninsula Coreea a aparținut Japoniei din anul 1910 până la finele celui de-al Doilea Război Mondial. În 1945, în urma capitulării Japoniei, administrația americană a împărțit peninsula de-a lungul paralelei 38, trupele americane ocupând partea de sud, iar cele sovietice partea de nord.Acum cele doua tari sunt despartite prin Zidul Coreei.
    SURSA:wikipedia.

    RăspundețiȘtergere
  21. În 25 iunie se împlinesc 60 de ani de la războiul dintre cele două Coreei, primul conflict major al Războiului Rece. Tensiunile dintre cele două ţări nu par să se fi terminat nici astăzi, iar izbucnirea unui nou conflict armat între ele pare să fie din ce în ce mai aproape.

    În ultimele luni, atât Phenianul, cât şi Seulul s-au criticat reciproc, motivul principal fiind scufundarea în 26 martie a unei nave sud-coreene în urma căreia 46 de marinari şi-au pierdut viaţa.

    Ancheta internaţională a arătat, în 20 mai, că nord-coreenii au lansat o torpilă spre navă de pe un submarin, însă Phenianul a negat orice implicare şi a lansat ameninţări de război la adresa Seulului.


    "Sunt diplomat şi nu am arme. Dacă membrii Consiliului de Securitate vor adopta un document îndreptat împotriva noastră, care să ne condamne, eu nu voi face nimic. Însă forţele noastre militare vor lua măsurile ce se impun. Dacă acest Consiliu va trece la acţiune, îmi voi pierde slujba. Dar atunci, forţele noastre militare vor avea slujba lor ce trebuie făcută", a afirmat Sin Son Ho, reprezentantul nord-coreean la ONU, în 15 iunie.~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Originile conflictului: Împărţirea Coreei

    Tensiunile dintre cele două ţări datează de mai bine de 60 de ani şi deriva în special din modul în care au fost divizate celor două state asiatice.

    Coreea a făcut parte timp de 35 de ani din Japonia imperială. În 1945, după capitularea Japoniei, Peninsula Coreea a fost ocupată de către URSS şi SUA. Armata Roşie, care plănuia să invadeze Mancuria, a ocupat, în vara anului 1945, partea de nord a peninsulei. La rândul lor, trupele americane au intrat în partea de jos. După modelul Germaniei, statul astiatic a fost împărţit în două: partea de nord, aflată sub influenţa sovietică, şi sudul, aflat sub controlul americanilor. Cei doi mari câştigători ai celui de al Doilea Război Mondial, URSS şi SUA au convenit însă că divizarea să fie una temporară, urmând să se revină la vechile graniţe sub conducerea unui guvern naţional.

    Graniţa dintre cele două a fost stabilită pe paralela de 38 de grade, lucru pe care Stalin l-a acceptat deoarece, chiar dacă lăsa două treimi din populaţie în sud, plasa sub influenţa sovietică şi chineză zona nordică mult mai industrializată. La rândul sau, preşedintele american Harry Truman dorea această graniţă fixă pentru că servea intereselor SUA de a rămâne o putere importantă în Pacific.

    În partea de nord, sovietici împreună cu chinezii au instalat un guvern comunist, care să servească intereselor lor, suprimând totodată şi o serie de revolte împotriva regimului.

    Coreea de Nord şi Coreea de Sud, două state distincte

    Unirea celor două părţi nu a mai fost însă promovată de nimeni, în realitate, astfel că trei ani mai târziu americanii au organizat, în mai 1948, alegeri libere sub tutela ONU. La scurt timp a fost adoptată constituţia, iar la 15 august 1948 a fost proclamată Republica Coreea (sau Coreea de Sud), aflată sub influenţa SUA şi condusă de Syngman Rhee.

    În replică, sovieticii au proclamat, în 9 septembrie, Republica Populară Democrată Coreeană (sau Coreea de Nord), condusă de un regim comunist în frunte cu Kim Il - Sung.

    Sursa:www.historia.ro

    RăspundețiȘtergere
  22. Între cele două există conflicte deoarece Coreea de Sud este o ţară comunistă fiind susţinută de ruşi, iar Coreea de Nord este o ţară democratică, susţinută de americani.
    Diferenţele sunt majore încă de la forma de guvernare până la modul de gândire al cetăţenilor.

    RăspundețiȘtergere
  23. Coreea a făcut parte timp de 35 de ani din Japonia imperială. În 1945, după capitularea Japoniei, Peninsula Coreea a fost ocupată de către URSS şi SUA. Armata Roşie, care plănuia să invadeze Mancuria, a ocupat, în vara anului 1945, partea de nord a peninsulei. La rândul lor, trupele americane au intrat în partea de jos. După modelul Germaniei, statul astiatic a fost împărţit în două: partea de nord, aflată sub influenţa sovietică, şi sudul, aflat sub controlul americanilor. Cei doi mari câştigători ai celui de al Doilea Război Mondial, URSS şi SUA au convenit însă că divizarea să fie una temporară, urmând să se revină la vechile graniţe sub conducerea unui guvern naţional. SURSA WIKIPEDIA

    RăspundețiȘtergere
  24. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  25. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  26. In opinia mea totul a inceput de la cearta Rusiei cu America. Dupa ce Korea de N , sustinuta fiind de rusi afla ca Korea de S este sustinuta de Americani, cu scopul de ai arata recunostinta rusiei , korea de N a inceput diferite comflicte cu korea de S. Iatan Tiberiu 7b Prof. Nicolae Simache

    RăspundețiȘtergere
  27. Războiul Coreei a fost un conflict militar între Republica Coreea si Coreea de Sud ,iar cea de Sud a avut drept aliaţi Naţiunile Unite, iar Coreea de Nord a fost sprijinită de Republica Populară Chineză, cu ajutor militar din partea Uniunii Sovietice.Războiul a pornit din cauza delimitării fizice a Coreei printr-un acord al Aliaţilor victorioşi . Iancu Cristina 7B Prof.Nicolae Simache

    RăspundețiȘtergere
  28. Eu cred ca exista conflicte între Coreea de Nord și cea de Sud deoarece Coreea de Nord este tara democratica pe când Coreea de Sud este tara comunista susținută desigur de rusi

    RăspundețiȘtergere
  29. Dupa parerea mea ,motivil pentru care aceste doua tari sunt in conflict este nehotărârea împărțirii teritoriilor. Coreea de Nord find sustinuta de Russia iar Coreea de Sud de America.

    RăspundețiȘtergere
  30. Eu cred ca in primul rand cele doua state sunt in conflict deoarece,Coreea de S este sustinuta de America,iar cea de N este sustinuta de Rusia. In spatele acestui conflict coreean,se afla conflictul celor doi sustinatori rezultand ca cele doua state (Coreea de S si de N) sunt folosite pentru ascunderea conflictului dintre America si Rusia.
    Iar in al doilea rand Coreea de N este comunista iar cealalta este capitalista. Boboc Ana Maria,7B

    RăspundețiȘtergere
  31. Războiul a pornit din cauza delimitării fizice a Coreei printr-un acord al Aliaților victorioși în Războiul Pacificului.

    RăspundețiȘtergere