miercuri, 9 februarie 2011

Cum ar arata lumea daca ,,centrul de greutate’’ ar fi regiunea Asia-Pacific?

           Intre Asia de Est si Asia de Sud-Est exista anumite asemanari dar si numeroase deosebiri.
Principalul element de legatura este dinamismul dezvoltarii economice a multor tari din acest spatiu. Daca initial o dezvoltare mai mare a inregistrat-o Japonia, o serie de tari i-au urmat exemplul: Singapore, Taiwan, Coreea de Sud. In ultimul deceniu , o dezvoltare deosebita a inregistrat fatada maritima a Chinei, dar si alte tari ca Malaysia, Filipine, Vietnam, Thailanda, Indonezia si Sultanatul Brunei (datorita petrolului). In prezent, aproape toate tarile din aceasta zona sunt in dezvoltare accentuata, contribuind la ideea ca, din punct de vedere economic, centrul de greutate al lumii se va transfera in ceea ce se numeste ,,regiunea Asia-Pacific'', cuprinzand si tarile de mai sus.

11 comentarii:

  1. Daca ''centrul de greutate'' ar fi Asia-Pacific,aceasta regiune ar deveni si mai populata(in ciuda seismelor),deci s-ar dezvolta si mai mult in domeniul turistic, exploatarea resurselor ar creste, dar cred eu ca va fi in conflict cu tarile din America de Nord(care reprezinta centrul de greutate actual al lumii).Dupa parerea mea este posibil sa se intample asa ceva,deoarece,in tarile de aici se dezvolta tehnologia(care faciliteaza dezvoltarea agriculturii si ale multor ramuri industriale).

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  3. Consider ca daca Asia-Pacific ar fii "centrul de greutate" , Asia Pacific ar fii o zona din ce in ce mai putin populata din cauza seismelor si catastrofelor naturale. Iatan Tiberiu 7B Prof. Nicolae Simache

    RăspundețiȘtergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  5. Consider ca daca Asia-Pacific a fii centrul de greutate o parte din sud-estul Asiei ar fii mai putin populte din cauza vulcanelor active,a cutremurelor, a taifunurilor si a tunamiurilor.
    Ristache Georgica Cosmin.

    RăspundețiȘtergere
  6. Consider că, dacă Asia-Pacific ar fi "centrul de greutate", populația urbană ar crește și mai mult în acele zone în ciuda seismelor dese. Enache Maria Ruxandra, 7C, Școală Gimnazială Profesor Nicolae Simache

    RăspundețiȘtergere
  7. Parerea mea este ca , daca Asia-Pacifoc ar fi centrul de greutate , populatia ar creste în zona respectiva ,in ciuda dezvoltarii unor state iar cresterea din punct de vedere economic ar fi foarte mare. Nițu David Adrian ; CLS. a-VII-a B

    RăspundețiȘtergere
  8. In opinia mea,daca "centrul de greutate" ar fi Asia-Pacific,in ciuda seismelor dese si a vulcanilor activi prezenti in zona,atat populatia cat si economia va creste vizibil.Boboc Ana Maria ,7B.

    RăspundețiȘtergere
  9. Eu cred ca daca ,,centrul de greutate'' ar fi Asia-Pacific statele din acea zona se vor dezvolta mai mult deoarece populația este mai mult rurală decât urbana.
    Dinu Codrut A 7-A B

    RăspundețiȘtergere
  10. Daca "centrul de greutate" ar fi Asia-Pacific Asia, si nu numai tot continentul Asiei ci si alte tari ar urmarii sa le copieze, si cred asta ar fi un lucru bun, nu doar datorita faptuli ca aceste tari sunt dezvoltate economic ci si datorita oamenilor care sunt civilizati (spre exemplu Singapore, in 2016 a avut un an intreg fara ilegalitati).

    RăspundețiȘtergere
  11. Daca regiunea Asia-Pacific ar fi "centrul lumii", statele care fac parte din aceasta regiune se vor dezvolta foarte mult din punct de vedere al economiei, turismului si al populatiei. Statele din Asia-Pacific vor deveni un model pentru alte state.

    RăspundețiȘtergere